fbpx

Facebook vil opvarme husstande på Fyn

Facebook tager Odense med storm, og forventer at opvarme op til 6900 husstande på hele Fyn – en interessant udvikling, som vi glæder os til at følge. 

Det er nu meldt ud at Facebooks nye datacenter i Odense, vil levere deres overskudsvarme til omkring 6900 huse på Fyn. Dermed vil der ske en maximal udnyttelse af det store, bæredygtige varmeoverskud, som datacentret vil afføde, når det åbner i 2020.

Facebooks datacenter bliver ikke ligefrem et udstillingsvindue for uvedkommende gæster. Til gengæld bliver dét anlæg, som skal sikre, at varmen kommer ud til mange af borgerne et udstillingsvindue, som danske virksomheder fordelagtigt kan bruge til salg samt eksport af viden. Man kan håbe på, at dette koncept bliver et tilløbsstykke for udenlandske gæster, som ønsker at se, hvordan overskudsvarmen bruges og blive bæredygtige på samme måde, som vi er på vej til at blive det på Fyn. Tiltaget vil sikre danskerne en grønnere profil og sende et signal om, at vi er på forkant, når det kommer til grøn energi.

Dette projekt er ikke set i samme skala før, og er derfor en spændende og interessant udvikling for Odense, og resten af Danmark.