fbpx

Ny platform for IT-kriminelle skaber flere hackerangreb

IT-kriminelle samles nu på en ny, ukendt platform, hvor de uforstyrret kan udveksle information og videreudvikle på sine evner til at hacke virksomheder og bestille specifikke hackerangreb. Derfor er det nu lettere at udføre de uønskede angreb, og man er bange for, at vi kommer til at se flere af dem i fremtiden.

Sikkerhedsselskabet Check Point har observeret mange af de såkaldte DarkNet-brugere, som er kendt for at være et fællesskab for hackere og IT-kriminelle. Det står nu klart, at deres aktiviteter er flyttet over på platformen Telegram. Check Point konkluderer derfor, at der vil opstå flere angreb i fremtiden. Barren for hvilke kompetencer det kræver, at hacke og udføre cyberangreb sænkes konstant og det er klart, at der på denne baggrund sker en stigning i cyberangreb mod virksomheder i hele verden. Teknologien stryger afsted med en hastighed, de fleste slet ikke kan følge med på. Små og store virksomheder må være fremtidsorienteret og udvikle sine medarbejdere, når det kommer til IT-sikkerhed. Det skaber en øget sikkerhed i en virksomheds dagligdag, når alle medarbejdere er opmærksomme på, hvilke tegn de skal være opmærksomme på, når det kommer til mulige hackerangreb. Denne sikkerhed kan blive afgørende, hvis virksomheden en dag står overfor et angreb – Og det er ikke kun de større virksomheder, som skal være bekymrede. Små virksomheder må også være sikkerhedsorienterede og tage den massive udvikling seriøst.

Man kan blandt andet foretage løbende sikkerhedskopier af sine data, være opmærksom når nogen sender uopfordrede mails og eventuelt filtrere sin e-mail indbakke. Sørg også for at foretage opdateringer samt at gøre brug af virusbeskyttelser. Tilmed er det vigtigt at involvere sine medarbejdere, så de også har en fornemmelse af, hvad der er vigtigt i kampen mod hackerangreb.