fbpx

Amazons datterselskab AWS åbner kontorer i Danmark

I toppen af den enorme Codan-bygning i København agerer nu Amazons datterselskab Amazon Web Services (AWS). Dette betyder nye muligheder for både jobs og investeringer i forskellige miljøer for Amazon Web Services. Datterselskabet er en milliardvirksomhed for Amazon, og har store kunder som både Spotify, Netflix og Philips. De to danske virksomheder Østerled og Maersk Oil gør også brug af Amazon Web Services. AWS’ ambition er nu at få fat i landets største virksomheder samt danske start up-virksomheder. AWS vil tilbyde de danske kunder den komplette og mest udviklede cloud-service, der eksisterer.

De fleste af os kender nok Amazon som den online bogbutik, der blev stiftet af Jeff Bezon i 1994 – Men i dag er virksomheden en IT-gigant. Amazons markedsværdi vurderes til at være 764,4 milliarder dollar og i 2017 omsatte Amazon for 178 milliarder dollar. Datterselskabet AWS er den mest indbringende del af Amazon som helhed, hvilket understreger deres position på markedet.

Amazon er altså uden tvivl en af verdens største teknologivirksomheder, og det ser nu ud til, at de også har fået øjnene op for Danmark, som den digitale frontløber vi er blevet i de seneste år. Det virker i hvert fald som et skulderklap, at en virksomhed som AWS finder Danmark attraktivt, når der skal gøres større investeringer.

Chef for AWS i Norden, Guido Bartels, skriver ifølge Information i en pressemeddelelse at ”Danmark har et potentiale, der ligger langt over landets størrelse, både når det gælder den højt kvalificerede talentmasse og de mange interessante virksomheder i alle størrelser”, hvilket antyder en anerkendelse, vi kun kan være tilfredse med.

Igen må vi altså betragte os selv, som ”fremme i skoene” og håbe, at vi kan opretholde den tillid, de større IT-virksomheder har vist os i den seneste tid.