fbpx

Stigning i virksomheders frygt for cyberangreb

Det sker af og til, at vi hører om cyberangreb på virksomheder rundt omkring i verden. Dog styres mange af vores nyheder af medierne, og derfor er det ikke altid, vi hører om, hvor omfattende cyberangreb faktisk er.

En helt ny undersøgelse samt analyse fra revisions- og konsulentfirmaet PwC viser nu, at der er sket en væsentlig stigning i virksomhedslederes frygt for at blive udsat for et cyberangreb. Denne stigende grad af frygt bunder sandsynligvis i, at der er set flere eksempler på, at virksomheder er blevet lammet af bekostelige cyberangreb.

I dag er 85 procent af danske topledere bekymret for cyberangreb, blot sidste år var dette tal nede på 51 procent, hvilket tydeligt tegner en markant stigning. Både danske og andre virksomheder på globalt plan, har i den seneste tid været ramt af cyberangreb med store konsekvenser, hvilket har dannet grobund for en stigende frygt. Mange vil føle sig magtesløse og ikke vide, hvordan man bedst muligt forbereder sig på eventuelle angreb. Dermed må man konstatere at disse bekymringer ikke opstår uden grund.

Det er nemlig en hård omgang, både økonomisk og for virksomheders image og omdømme, hvis man rammes af større cyberangreb. Dette er utvivlsomt faktorer, som desværre tager mange kræfter og ressourcer at rette op på.

Vær beredt på cyberangreb

Selvom det kan virke umuligt, kan man godt tage nogle forbehold, som kan være med til at mindske cyberangreb. Har man flere medarbejdere, kan et vågent øje og kommunikation være en god hjælp – Hold dig opdateret således, at du er klar til at samle dine medarbejdere og informere dem om, at der er cyberangreb eller en farlig virus i omløb. Bed medarbejdere være ekstra opmærksomme, når de åbner mails eller laver andre hverdagsopgaver på arbejdet, som er relateret til en online platform. Ofte skal man være særligt opmærksom og tage grammatikbrillen på for at vurdere, om der er noget, som virker mistænksomt. Dertil må man også kortlægge, hvem der skal kontaktes, hvis der opleves mistænksomme ting. Tid kan være utrolig vigtig i forbindelse med cyberangreb, derfor skal man ikke tøve med at reagere.

Tilmed findes der mange teknologiske hjælpemidler, når det kommer til forebyggelse af cyberangreb. Man kan eksempelvis undersøge filter-løsninger, justeringer af brugerrettigheder på virksomhedens udstyr, alarmer som giver besked ved anderledes adfærd, sikkerhedskopier af data og softwareopdateringer.