fbpx

Betal med ét fingeraftryk

Nets er udvikler af flere af de nyeste tendenser inden for betalingsmuligheder. Vi har allerede oplevet nye betalingsmetoder i de senere år, såsom kontaktløs betaling og betaling med MobilePay. Nu har Nets udviklet en ny innovativ løsning, som kun gør det endnu nemmere for brugerne at betale uden, at skulle hive hverken dankort eller mobil op af lommen – Nu kan studerende på Copenhagen Business School nemlig nøjes med at hive hånden op af lommen og placere en finger på en lille scanner, når de handler i kantinen. Copenhagen Business School er forsøgskanin og skal dermed danne rammer for en test af det nye system. 

Hvordan fungerer den nye funktion?
Den nye, forenklede betalingsmetode sker ved, at ét kreditkort knyttes til én finger. Data fra denne handling lagres i et system, og kan derigennem anvendes hvor som helst, når der er brug for betaling. Selve betalingen sker på baggrund af biometri, som ved hjælp af en skanning af blodårer i fingrene kan identificere den enkelte persons finger. I praksis placeres fingeren på en lille scanner, hvorefter betalingen går igennem på ingen tid. Man skal dog selv aktivt gå ind og oprette sig i systemet på nuværende tidspunkt. Systemet er stadig i sin testproces. Selve funktionen fungerer ligesom vi kender det fra åbning af smartphones med fingeraftryk. Funktionen gør, at man slipper for at tænke på, hvorvidt man har husket sit dankort eller sin telefon, som kan ske for de fleste i en travl hverdag.  

Høj sikkerhed og ingen misbrug af dankort
Sikkerheden skal efter signede være helt i top. Vi ser ofte misbrug af folks dankort grundet det fysiske kort og koder dertil. Dette misbrug kan ikke ske, når der gøres brug af folks egne fingre, derfor vil man på sigt kunne afskaffe misbrug af dankort. Systemet testes dog i øjeblikket for, at man kan sikre dig, at det virker som det skal samt for at vurdere, hvorvidt systemet er noget den enkelte forbruger finder attraktivt at bruge i fremtiden. 

Vi er allerede bekendte med, og flittige brugere af kontaktløs betaling og betaling med MobilePay. Dog kræver begge disse betalingsformer en anden fysisk genstand end os selv – Men nu skal det vise sig, om Nets nye system vil stå sin prøve hos danske studerende. 

På denne baggrund sigter Nets mod en fremtid med kreditkort af “kød og blod”, og bestræber sig på, at mindske misbrug af forbrugeres konti, som mange desværre må stifte bekendtskab med i dag.