fbpx

Microsofts cloud-forretning oplever massiv vækst

Erhvervslivet har gjort store investeringer i cloud, og det resulterer nu i et opsigtsvækkende regnskab fra Microsoft. En undersøgelse fra Gartner, viser nemlig, at Microsoft har fordoblet Azure-forretningen gennem det seneste års tid. Undersøgelsen understreger, at Azure på et år har sikret Microsoft en vækst på næsten 100 procent på det internationale marked for IaaS public cloud. Det tyder også på, at Microsoft regner med at gøre det samme igen næste år, også i Danmark. Dermed ser vi altså en tendens til, at flere og flere virksomheder i disse år migrerer til cloud, hvilket sætter sine tydelige spor hos Microsoft.

Dermed er der udsigt til endnu mere succes i den kommende tid. De store virksomheder rykker på sig, og efterspørgslen stiger med stor hast. I dag har Azure en markedsandel på 16 procent, hvilket betyder, at Microsoft er den næststørste leverandør når det kommer til cloud. Denne succes er indtil videre kun overgået af Amazon, som sidder på den største markedsandel.

Samlet set har Microsoft oplevet en stigning på 17,5 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Microsofts netto-resultat steg til 8,87 milliarder dollar, svarende til 57,08 milliard danske kroner. Denne stigning vidner om den massive succes og fremgang, som Microsoft oplever i 2018, der i sandhed skulle vise sig som et godt år for giganten.

Microsofts cloud-succes har dog været under opløb siden 2017, hvor de også leverede imponerende resultater i et kvartalregnskab, med fremgang over hele linjen.

Microsoft har endvidere en business og produktivitetsforretning, som blandt andet inkluderer både Office, og LinkedIn-forretning. Disse forretningsområder har også oplevet stor fremgang, når det kommer til omsætning. De har begge fået en omsætningsfremgang på henholdsvis 13,1 procent og 37 procent. Microsoft er altså i rivende udvikling, ligesom flere af andre store IT-giganter.