fbpx

Her skaber Corona vækst

Corona-krisen har skabt grobund for mange bekymringer hos virksomheder, små som store. Vi finder alternative løsninger og gør alle vores bedste for at holde os oven vande. Heldigvis kan de fleste drage nytte af regeringens hjælpepakker og vi kan så småt se en genåbning af landet. Blandt alle de negative fortællinger om Corona-krisens konsekvenser, ser vi dog også små glimt af positive historier.

Flere af landets virksomheder oplever faktisk vækst i disse tider. Dette ses blandt andet hos virksomheder, som har online handel. Særligt dem, som tilbyder produkter, vi kan bruge i hjemmet eller i haven. Forbrugeren har i dag langt mere tid til at være kreativ og gør-det-selv-mand sammen med familien. Hobbybutikker med garn, maling, perler og et hav af andre sager for kreative sjæle, har i den grad fået nok at se til. Også online forhandlere af puslespil og brætspil er nærmest blevet hamstret. Således skabes der i den grad kundevækst for nogle ellers mindre forretninger. Danske familier har simpelthen fået mere tid til at udfolde sig, hvilket på sin vis er en positiv fortælling midt i den ellers dystre situation, vi står i.

En anden blanche som har fået fart på i denne krisetid, er havecentre og byggemarkeder. Igen, har vi langt mere tid hjemme, hvilket resulterer i, at køerne i havecentre og byggemarkeder er længere end normalt.

Også dagligvarebranchen, særligt online, har fået et boost, da vi nemt kan bestille vores indkøb online og derved undgå at bevæge os ud i supermarkederne. Desuden har dagligvare-tilbudsjægeren trukket sig tilbage, da vi nu undgår at købe ind i flere butikker end højest nødvendigt. Således er der også flere af os danskere, som vælger at handle lokalt i mindre dagligvarebutikker med færre mennesker. Udespisning er ikke en mulighed, hvorfor vi selv handler lidt mere ind og desuden er gode støtter til de restauranter, som tilbyder levering.

Således et lille lysglimt og et håb om en bedre fremtid, hvor vi måske også har lært, hvor vigtigt det er at støtte små og mellemstore virksomheder i vores hverdag.